Nadolazeći tečajevi

ODGODA TEČAJEVA

Svi "hands on" tečajevi su prema naputku Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, a zbog epidemiološke situacije, do daljnjega odgođeni. Odluku možete pronaći u prilogu. 

CERTAIN

On-line tečaj održava se 23.10. 2020. 


als simlator 2 small Traumatska ozljeda mozga (TOM) vodeći je uzrok smrtnosti i invaliditeta u djece i odraslih do 45 godina starosti širom svijeta. Učestalost TOM-a recentno je u porastu s incidencijom od oko 300 do 600 novih ozljeđenika godišnje na 100 000 stanovnika. Od navedenog broja oko 25-30% ima umjerenu ili tešku ozljedu mozga. Teška ozljeda mozga udružena je s vrlo visokom smrtnosti koja iznosi od 21-50%. Umjerena ozljeda praćena je također sa značajnom smrtnosti koja iznosi oko 2.5%. Evidentno je kako traumatska ozljeda mozga sa svim svojim posljedicama za ozljeđenike, njihove obitelji te društvo u cijelini predstavlja značajan javno zdravstveni problem.
Mali broj ozljeđenika s TOM-om, naime, umire od primarne ozljede, oštećenja mozga nastalog u trenutku traume. Velika većina preminulih bolesnika s TOM-om umiru kasnije od dodatnog, sekundarnog oštećenja koje se razvija u različitim vremenskim razdobljima nakon ozljede. Stoga je od iznimne važnosti spriječiti brzi razvoj oštećenja mozga rano započetim primjerenim liječenjem u navedenih ozljeđenika.

Cilj:
bullet redUnaprijediti kompetencije liječnika koji prvi zbrinjavaju ozljeđenike s TOM-om kroz praktičan rad prema kliničkim scenarijima.

Detalje za plaćanje pronađite pod Tečajevi - Plaćanje.

Poziv na broj: 300-30-4952.

Privitci:
Datoteka
Preuzmite ovu datoteku (TOM program.pdf)TOM program.pdf